Konijnen verzekeren

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een huisdier te verzekeren. Het is bij honden en katten al de normaalste zaak van de wereld om ze te verzekeren. De baasjes zijn bang voor hoge dierenartskosten als het dier iets mankeert. Wat veel mensen niet weten is dat konijnen ook verzekerd kunnen worden. Bij konijnen kunnen de dierenartskosten ook aardig in de papieren lopen.

Konijnen verzekeren verstandig

Bij een konijnenverzekering wordt de maandelijkse premie bepaald aan de hand van het gewicht en de leeftijd van het te verzekeren konijn. Een konijn is al te verzekeren vanaf ongeveer 6 euro per maand. Daarbij heb je de vrijheid voor dierenartskeuze en geen eigen risico. Daarnaast zijn er vaak extra pakketten af te sluiten om je konijn te verzekeren ten bijzondere onderzoeken, zoals de kosten voor een MRI scan of gedragstherapie.

Waarom konijnen verzekeren?

Het is misschien raar om een klein dier als een konijn te verzekeren, echter is het nog lang zo gek niet om een konijn te verzekeren. De dierenartskosten kunnen aardig in de papieren lopen wanneer er een onderzoek moet worden gestart of wanneer het konijn geopereerd moet worden. Het voordeel van een konijnenverzekering is dat je maandelijks aan klein bedrag betaald. Wanneer het konijn daadwerkelijk iets mankeert  kom je niet direct voor hoge dierenartskosten te staan. Natuurlijk kun je ook maandelijks zelf voor deze onvoorziene kosten gaan sparen, echter is dat iets wat niemand daadwerkelijk doet, sterker nog het is vaak een factor waar geen rekening mee gehouden wordt.
Een verzekering afsluiten voor je konijn is daarom vaak een slim idee, ook is het afsluiten van een konijnenverzekering de meest gemakkelijke manier om je in te dekken tegen de hoge dierenartskosten.

Verzeker een gezond konijn

Konijnen verzekeren welke verzekering?

Net zoals bij ziektekostenverzekeringen voor mensen zijn er voor konijnen ook meerdere soorten pakketten af te sluiten. Het goedkoopste (en ook het minst uitgebreide) pakket is het basispakket.
Daarna is het pluspakket daarin wordt vrijwel alles gedekt enkel het preventieve gezondheidspakket niet (de jaarlijkse inentingen). Tot slot is het het totaal pakket, dat is het meest uitgebreide pakket hierin worden ook de inentingen meegenomen. Ook is er nog een speciaal pakket af te sluiten voor ongevallen. Dit pakket is enkel af te sluiten wanneer het aantoonbaar is dat een konijn letsel heeft verkregen door een ongeval. De verzekeringsmaatschappij die in Nederland marktleider is op het gebied van konijnenverzekeringen is Petsplan

Geen opmerkingen: