Konijnenhok schoonmaken? Dat doe je zo!

Wanneer je een konijn hebt dan moet je het konijnenhok schoonmaken. Het konijnenhok schoonmaken is niet altijd het meest leuke klusje, toch is het lang niet zo erg als het lijkt. Zeker niet wanneer een konijn tam en zindelijk is. Dan is het konijnenhok schoonmaken namelijk een kwestie van het konijnentoilet legen en klaar. Het konijnenhok schoonmaken is dan een klusje van een paar minuten. In dit artikel gaan we je enkele tips geven om het konijnenhok in een handomdraai schoon te maken.

Tip 1: Konijnenhok schoonmaken? Maak je konijn eerst zindelijk!

Door je konijn zindelijk te maken plast en poept het niet meer heel zijn hok onder, maar doet het konijn zijn behoefte in een konijnentoilet. Het voordeel is dat je veel minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken aan het konijnenhok. Eens per 2 á 3 dagen moet voldoende zijn om het konijnentoilet leeg te maken.

konijnenhok schoonmaken

Tip 2: Het konijnenhok schoonmaken moet eens per week in zijn geheel gebeuren

Zeker wanneer het konijnenhok binnen staat wil het nog al eens gaan ruiken. Om het fris te houden in huis kun je het best het konijnenhok eens per week schoonmaken. Ook wanneer het konijnenhok buiten staat is het verstandig om het eens per week schoon te maken, gezien vliegen op vieze hokken afkomen en vliegen kunnen gevaarlijk zijn voor konijnen. Om deze reden dien je het konijnenhok dus goed schoon te houden. Een goede manier is om huishoudazijn te gebruiken, dit is een goedkoop en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel dat niet giftig is en toch bacteriën en schimmels bestrijdt. Een perfect middel om het konijnenhok te reinigen.

Tip 3: Leid het konijn af en lok het uit zijn hok

Konijnen zijn territoriale dieren, hierdoor zullen zij het niet altijd accepteren dat je met vreemde voorwerpen in het hok komt. Hierdoor kunnen konijnen je aanvallen als je het konijnenhok wilt schoonmaken, gelukkig zijn lang niet alle konijnen zo! Echter kan het gebeuren dat je een konijn treffen die het niet accepteert dat je het konijnenhok schoonmaakt. In dat geval kun je het konijn het best vrij laten lopen of afleiden met iets waarop ze kunnen knagen. In de tussentijd kun je op het gemak het konijnenhok schoonmaken. Dankzij deze drie tips wordt het schoonmaken geen hels karwei meer, maar een eenvoudig klusje. Naar verloop van tijd zul je ook merken dat het konijn eraan gewend raakt en het ook niet meer erg vindt. Zo zal het schoonmaken van het konijnenhok een steeds eenvoudiger klusje gaan worden.

Geen opmerkingen: