Bezoekersvraag - Welk konijnenras is dit?

Op de pagina over konijnenrassen kregen we vandaag een vraag binnen van een van onze bezoekers.
Weten jullie misschien van welke konijnenrassen deze twee konijnen afkomstig zijn? Wij van Konijn en meer zochten het voor u uit en gaven antwoord.
De aangeleverde foto's van het konijnen
Om een goede inschatting te maken van welk konijnenras de twee konijnen afkomstig zijn, zijn er foto's toegestuurd.


twee konijnen gezellig samen

Konijnenras Wener


Het antwoord van Konijnenhouden.nl

Het zwart met witte konijn heeft erg veel weg van het konijnenras Hollander. Zeker met de witte kraag, echter ontbreekt de witte bles op zijn koppie. Om deze reden denk ik dat het een mix is van 2 konijnenrassen. Namelijk een Tan konijn en een Hollander. Gezien de donkere kleur die wat meer de overhand heeft. Beide konijnenrassen zijn qua bouw met elkaar te vergelijken alleen is het Tan konijn wat donkerder dan een Hollander. Om deze reden vermoeden we dat het een kruising is tussen een Tan en een Hollander konijn.  Het tweede konijn - dat is een stuk groter dan het eerste.
Dat konijn lijkt sterk op een Franse hangoor, het konijn heeft een wat plattere snuit - hetgeen ook bij een Franse hangoor het geval is. Echter ontbreken de gigantische flaporen. Wel is het een wat groter konijn dan de eerste. Gezien de kleurstelling vermoeden we dat het een Wener konijnenras is. Dit konijnenras heeft dezelfde kleursamenstelling als het konijn dat u heeft. Ook is de snuit van vrijwel hetzelfde model en komt de grote van de oren en het lijf overeen.


Heeft u ook een konijn en weet u het ras niet? Dan kunt u een beschrijving achterlaten op ons blog of een bericht icm een foto insturen via Twitter insturen @konijnenmeer.

Geen opmerkingen: