Konijnenhok vulling is erg belangrijk

Nu het buiten wat kouder wordt is het belangrijk om uw konijn wat extra te beschermen.
In deze blog wordt de nadruk gelegd op de vulling van het buitenverblijf van uw konijn.
Al eerder werd aangegeven in een blog dat uw konijn meer verzorging vergt als u deze tijdens de koudere perioden van het jaar buiten wilt laten staan.
In dit artikel wordt beschreven beschrijven op welke manieren u het konijn wat meer comfort kunt geven tijdens de koudere perioden van het jaar.

Konijnenhok vullen

Veel mensen leggen op de bodem van het konijnenhok oude kranten met daaroverheen zaagsel, dit is in principe een prima basis echter kan dit wel eens te koud zijn in de herfst of winter.
Wij adviseren u om tijdens de koudere perioden van het jaar de bodem van het konijnenhok te vullen met stro en boomschors (eventueel aangevuld met wat zaagsel). Hierdoor kunnen konijnen een lekkere warme/zachte ondergrond creƫren, waardoor zij beter beschermt zijn tegen de kou.

Konijnenhok plaatsen

In een eerder geschreven blog is dit onderwerp al eens behandeld, omdat het een erg belangrijk punt is behandel ik het nogmaals - De plaatsing van een konijnenhok.
Het konijnenhok dient beschut te staan (dus uit de wind), wanneer dit niet mogelijk is kunt u een gedeelte van het gaas afdekken met een plaat (let hierbij wel op dat uw konijn voldoende zuurstofrijke / frisse lucht kan verkrijgen). Wanneer het konijnenhok beschut staat zal uw konijn minder last hebben van de kou.

Let op: Tijdens nachtvorst en/of temperaturen onder het vriespunt adviseren wij om het konijn binnen te houden.

Geen opmerkingen: